Børnenes faciliteter

Vores køkken

Vi tilbyder mad hele dagen til børnene. Det betyder, at vi serverer morgenmad, når børnene møder ind samt frokost og eftermiddagsmad.

Vi har guldmærke i økologi og laver så vidt muligt mad med råvarer efter sæson. Derudover gør vores køkkenansvarlige meget ud af at præsentere børnene for en masse forskellig mad, der er sammensat ud fra smagsindtryk, oplevelser og farver. Det betyder, at kosten er meget varieret og både består af varme og kolde retter. Ugentlig har vi også rugbrødsdage, som altid er en stor succes hos børnene. Her serveres rugbrød og pålæg ved bordene på stuerne, og børnene er selv med til at smøre sine madder, hvilket også er en god måde at lære på.

Køkkenet har også sine egne plantekasser på børnehavens legeplads. Her dyrker vi en masse forskellige grønt, som børnene både er med til at plante, holde ved lige, høste og naturligvis spise. Det er en sjov og hyggelig måde at udfordre børnenes ”madmod” på, fordi de er en del af hele processen.

Flere af børnene har forskellige udfordringer med mad, men jo mere børnene selv er med i processen omkring maden og har indflydelse på det, des mere vil de lykkedes med at få et godt forhold til mad.

Ugens menu

Her deler vi billeder med forældrene, så der kan følges med i den mad, som børnene har spist i børnehaven.

Specialkost

Nogle af børnene hos os har forskellige udfordringer i forhold til mad. Derfor findes der sammen med ergoterapeuten og specialpædagogen løsninger for det enkelte barn ud fra mundmotoriske udfordringer eller

andre udfordringer omkring måltidet. Disse børn får serveret specielle tallerkener tilpasset deres behov. Det kan være blendet mad, hvis barnet har synkebesvær eller en såkaldt ”safe plate”, hvis barnet har brug for mere genkendelig mad.