Børnene

En dag i børnehaven

Vi tror på, at daglige rutiner og struktur skaber kontinuerlighed og tryghed. Derfor gør vi altid vores bedste for at tilpasse hverdagen til hvert enkelt barn ud fra deres behov. Hverdagen skræddersys ud fra ICF-CY vurderinger og gennem forældresamarbejdet, således at vi sikrer, at alle børn støttes og udvikles på de rette områder.

Vi sætter ud fra behov og vurderinger mål for børnene, som vi hver dag arbejder ud fra med et fast team af

pædagoger og behandlere. Som en del af dagligdagen tilrettelægges en individuel træningsindsats, så barnets motoriske, sociale og kognitive evner udvikles gennem hverdagsaktiviteter. Disse aktiviteter finder sted i træningslokalerne såvel som ude på stuerne.

Med behovstilpassede mål kan vi tage hånd om dit barn fra alle vinkler og opnå succes i hverdagssituationer gennem diverse aktiviteter. Disse aktiviteter tilrettelægges altid, så der tages højde for det enkelte barns fysiske og kognitive niveau.

Elma har gang i noget

Præsentation af praksis

De fleste børn hos os benytter sig af vores kørselsordning, hvor de bliver afleveret og hentet af bus med ankomst omkring kl. 8.00. Der er naturligvis også mulighed for at forældrene afleverer.

Ved ankomst starter børnenes dag med modtagelse af vores pædagoger på én af de 4 stuer i børnehaven. På stuen bliver der tilbudt morgenmad til de børn, der har behov for det, og der er derudover opsat aktivitetsborde eller legestationer på gulvet, som indbyder til leg. På denne måde sikrer vi, at børnene får en tryg og blid opstart på dagen, hvor initiativet til aktivitet er taget for dem.

Formiddagen i børnehaven går ligeledes med forskellige aktiviteter. Vi har ofte en samling, hvor vi synger sange eller andet hyggeligt. Derudover bliver der på stuerne og legepladsen lavet aktivitetsgrupper, hvor børnene eksempelvis tegner, leger med Lego

eller graver i sandkassen udenfor. Hver dag har vi også forskellige holdtræninger som en del af det tværfaglige samarbejde samt individuel træning for nogle af børnene, med ergo- og fysioterapeuterne. Herefter spiser alle børnene frokost mellem kl. 11 og 12.

Mellem kl. 12 og 14 er der tid til fri leg, afslapning og afkobling. De mindste børn bliver puttet efter behov, mens der er afslapning for de større børn på yogamåtter med rolig musik eller en lydbog.

Kl. 14 serveres der frugt som en god afslutning på dagen inden de fleste børn afhentes af bus eller forældre kl. 15.

Efter kl. 15 slår børnehavens stuer sig sammen, da der her er færre børn indtil børnehaven lukker kl. 16.

Aktivitetseksempel

Udover de faste rutiner og daglige aktiviteter, så arrangeres der også særlige aktiviteter i forbindelse med årstider, højtider eller som et afbræk fra hverdagen. I forbindelse med fødselsdage arrangeres der altid hygge, og vi tager os tid til at samles og hygge om fødselsdagsbarnet.

Hver sommer holder vi afslutningsfest for de børn, der skal i skole og derfor forlader børnehaven. I den forbindelse får børnene en plante med hjemmefra, som de planter i en af vores udendørs plantekasser sammen med deres forældre. Det er et fint minde for os og for de andre børn i børnehaven og samtidig er det noget, som børnene ser frem til. Så er man nemlig blevet en af de store, der er klar til skolen.

Udover afslutningsfesten afholdes der også en sommerfest i august, hvor alle børn med deres familier hygger sig på kryds og tværs. Der er altid arrangeret en aktivitet, som kan bestå af forskellige ting. Det kan eksempelvis være Parasport eller andre udefrakommende, som kommer og fortæller og får børnene med på nogle sjove lege.

To piger på ruchebane

Centerbørnehaven søger:

Pædagog der elsker alt fra udeliv til yoga, og som arbejder for individuelt tilpassede børneforløb > Læs mere her.